Virtuális őrzés

Virtuális őrzés

Minden digitalizálódik és automatizálódik. A vagyonvédelemben egyre nagyobb szerephez jut az intelligens videó megfigyelés. A videótávfelügyeleti szolgáltatásból fejlődött ki virtuális őrzésünk, amely segítségével kisebb telephelyeket akár helyi fizikai személyzet nélkül, vagy nagyobb telephelyeket kisebb létszámmal és költséggel hatékonyabban és zajtalanul biztosítunk.

A kezdetek - videófelügyelet


Már egy évtizeddel ezelőtt is elérhetőek voltak a videókendszerek képei. A klasszikus videótávfelügyeletnél a riasztórendszer jelzéseit fogadó állomás munkatársai érhették a kamerák képeit, és eldönthették, hogy a riasztás téves, vagy valós. Csak valós riasztás esetén kellett a helyszínre kivonuló szolgálatot küldeni.
A kamerarendszerek már évekkel ezelőtt is alkalmasak voltak alapvető analitikai funkciókra. Ezek az analitikák, mint például a mozgásérzékelés, és a csak a mozgásra történő rögzítés évről-évre fejlődtek.
Bővebben

Csendes, zajtalan vagyonvédelem


A mai megfigyelőrendszerek kamerái nemcsak kiváló képet biztosítanak, hanem egyúttal érzékelőként is működnek. Ezt a kamera-észlelést hívjuk kamera-analítikának, amely segítségével nemcsak a biztonságot növelhetjük, hanem akár a védelmi költségeinket és a biztonsági szolgálat létszámát is minimalizálhatjuk. Annak az esélye minimális, hogy a kameraképeken rendkívüli eseményt észleljen a képeket figyelő személyzet, de erre már nincs is szükség. A kameraképeken meghúzott virtuális vonalak átlépését úgy jelzi a rendszer, mintha minden megfigyelt területen lenne infrasorompónk. Ezt a virtuális infrasorompó nem szükséges ki- és bekapcsolni, az előre maghatározott szabályrendszer alapján akár minden éjszaka automatikusan bekpacsol, és ha a vonalat megsértik, akkor riasztást. generálunk. A kezelő személyzet munkája is sokkal kényelmesebb, hiszen csak az előre meghatározott jelzésekre kell reagálniuk.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe?

Virtuális őrzés

Biztosítás

A vállalatok vagyonbiztosításánál alapvető, hogy a terület legyen körbekerítve, legyen riasztórendszer és kamerarendszer. Működjön 24 órás biztonsági szolgálat. Biztosan szükséges állandó személyes jelenlét? Ez az első tisztázandó kérdés a biztosítótársaságnál.
Virtuális őrzés

Tűzjelző

A tűzjelző rendszer üzemeltetésénél feltétel az állandó személyes felügyelet, vagy a távfelügyelet. Ha a tűzjelző rendszer távfelügyelt, nem szükséges a helyszíni jelenlét.
mappa2

Vállalati előírások

Bizonyos esetekben vállalati előírások szabályozhatják, hogy kötelező a 24 órás jelenlét, vagy sem.
villany

Áram és net

A rendszerek üzemeltetéséhez folyamatos, stabil áramellátás és internet szükséges. Ezek kimaradása, vagy szabotázsa esetén védtelen maradhat az objektum. Fontos, hogy a rendszereinknek legyen tartalék Internetkapcsolat és erős szünetmentes tápegysége.

Milyen feladatokat végezhetünk másképpen?

hik-lpr-710px

Rendszámok rögzítése

A rendszámok rögzítésének sokkal hatékonyabb módja, amennyiben rendszámfelismerő rendszerrel végeztetjük. Az emberi munka sajnos drága és nem olyan pontos.
self_reg

Látogatói regisztráció

Az érkező látogatók regisztrációját sem szükséges a helyi fizikai őrszemélyzetnek elvégezni, ezt a látogató saját maga megteheti egy önkiszolgáló rendszer segítségével gyorsan és egyszerűen.
kapu

Kapunyitás

Az őrség sok esetben beengedő funkciókkal rendelkezik, mondjuk kaput nyit. A beengedés is lehet részben automata, mondjuk egy GSM kapuhívó segítségével, de több kapuforgalom kezelését egy helyre is összevonhatjuk kaputelefonok segítségével.
wd-Purple-digiview

Logikai folyamatok

Többféle folyamatot lehet távvezérelni, a legkomplexebb távvezérelt munkánk bérautók kiadása, visszavétele, amely során a feladat és az azt végrehajtó munkatársak 100 km-es távolságban vannak.

Egyeztessen időpontot ZOOM bemutatóra