Vezetékes riasztó
 

Vezetékes riasztórendszerek

A kanadai gyártmányú PARADOX riasztórendszereit telepítjük és távfelügyeljük. A rendszerek modulárisan épülnek fel és egyszerűen bővíthetők. Egy meglévő vezetékes rendszert egy rádiós bővítő segítségével kiegészíthetünk vezeték nélküli érzékelőkkel, vezeték nélküli szirénákkal és távirányítókkal.

Paradox SP riasztórendszerekA Paradox SP sorozata vezetékes riasztórendszer. Az SP riasztók, az 5500-as, 6000-es és 7000-es központok közötti különbség, hogy a riasztórendszer mennyi zónát (érzékelőt) kezel. Az SP vezetékes riasztórendszerekkel összesen a lakásunk, házunk, irodánk 32 pontjára szerelt különféle érzékelőt kezel. Az érzékelők lehetnek mozgás, vagy ajtónyitás érzékelők, üvegtörés érzékelők. A riasztóhoz LED-es, LCD-s és érintőképernyős kezelők közül választhat.

A riasztó kiegészíthető rádiós bővítővel, amely lehet egy LX típusú kezelő, vagy egy RTX nevű bővítő modul. A bővítővel a vezetékes riasztóközpont már rádiós érzékelők jeleit is fogadja.
A riasztórendszerrel két külön terület alakítható ki, amelyek egymástól függetlenül élesíthetők és hatástalaníthatók. Mintha két riasztórendszere lenne!
Minden központunk rendelkezik MABISZ tanúsítvánnyal, tehát a biztosítótársaságok is elismerik.

  Riasztórendszer felhasználói útmutató letöltése

  TM50 érintőképernyős kezelő útmutató letöltése

Bonyolult? Dehogy!


Az élet a riasztórendszerrel könnyen megszokható biztonságérzetet nyújthat mindenkinek, legyen idős, fiatal, férfi, nő, egyedülálló, vagy családos. Tudja biztonságban szeretteit és értékeit.

Amikor elhagyja otthonát, mindig élesítse a riasztórendszert. A kód megadása után pittyegő hangot hall, ez a kilépés késleltetés. Ezalatt kényelmesen elhagyhatja otthonát és éles a rendszer. Mikor hazaér, a kód megadásával egyszerűen kikapcsolhatja a riasztót. Betörés esetén a rendszer azonnal jelez, megszólal a sziréna, a riasztó értesíti a távfelügyeletet, vagy a tulajdonost.

Az új kód hozzáadása, megváltoztatása, vagy törlése könnyen végrehajtható.

Otthona riasztóját nemcsak akkor élesítheti, ha elhagyja a lakást, hanem akár éjszakára is. Így nyugodtan aludhat, a rendszer védi a területeket, és csak azok a részek hatástalanok, ahol alszanak, vagy amelyeket éjszaka is használhatnak.

Ha riasztás történt, egyszerűen ellenőrizheti a kezelőn, hogy hol és mikor történt riasztás. A sziréna ok nélkül nem szólal meg, ha egy élesített riasztórendszer mozgást észlel, a sziréna pontosan egy percig fog szólni.

A leghatásosabb, ha távfelügyeleti szolgáltatásunkat is igénybe veszi. Értesítős szolgáltatásunk havidíja jóval kedvezőbb, mintha feltöltőkártyás telefonos kommunikátort használna. Így nem kell figyelnie, hogy mindig fel legyen töltve a SIM kártya. Képzett munkatársaink figyelnek értékeire és készséggel állnak ügyfeleink rendelkezésére.

Központ és tartozékokA riasztóközpont a ház, vagy az iroda egy védett pontján kerül elhelyezésre. Fontos, hogy érzékelővel védett helyen legyen a doboz, és szükséges, hogy legyen a közelben áramforrás is. A fémdobozba kerül elhelyezésre a transzformátor, az akkumulátor, a tamperkapcsoló és az esetleges bővítmények.
Fémdoboz

Fémdoboz

280x290x75 mm-es belső mérettel rendelkező fém dobozba, a lakás egy védett pontján kerül elhelyezésre a riasztóközpont.
yuasa

Akkumulátor

Áramszünet esetén a kiváló minőségű YUASA akkumulátor gondoskodik róla, hogy működjön a riasztó és értékei biztonságban legyenek.
trafo

Transzformátor

A riasztórendszer működéséhez szükséges áramellátásról a transzformátor gondoskodik.
dt

Tamper

A központ doboz kinyitása csak szerelés és karbantartás esetén lehetséges. Más alkalommal a rendszer szirénája megszólal és jelzést kap a távfelügyelet.
sziréna

Sziréna

A sziréna önmagában elrettentheti a betörőket, ha megszólal a sziréna, akkor nő a lebukás veszélye is! A sziréna fény és hangjelzést ad.

KezelőkA kezelő segítségével élesthetjük, és hatástalaníthatjuk a riasztórendszert, ezért a kezelőt a bejárati ajtó mellé helyezzük, hogy mind távozáskor, mind érkezéskor könnyen megadhassák ügyfelein a kódjukat. A kezelőn lehet még kódokat kiadni, vagy törölni. A riasztórendszert technikus munkatársaink egy telepítői kóddal állítják be.
tm50

TM50

A kijelző mögött elhelyezkedő kis memóriakártyán rámásolható az alaprajz, látható is, hol történt riasztás. Képeinkből pedig egy kis bemutatót futtatva mini digitális képkeretként a lakás egyik dísze lehet a kezelő. Elérhető: fekete, fehér, zöld, bordó és kék színben.
k32lx

Rádiós LCD kezelő

Az LCD kijelzős kezelő egy rádiós bővítő modult is tartalmaz, így a vezetékes rendszerünk használható rádiós érzékelőkkel és távirányítókkal.
k10

LED kezelők

A LED kezelőkön a világító gombok állapota jelzi a rendszer állapotát. Ez a típusú kezelő elérhető kínálatunkban, azonban nem ajánljuk, mert használata nem olyan kényelmes.

ÉrzékelőkAz érzékelők a riasztórendszer szemei és fülei. A mozgásérzékelők gyakran csak a nevükben mozgásérzékelők, valójában a hőmérséklet változását, a hősebességet érzékelik.
paradox_pro

Paradox 476+

Analóg mozgásérzékelő.
paradox_pro

Paradox 476+ PET

Kisállatvédett analóg mozgásérzékelő
paradox_bv5

NV5 mozgásérzékelő

Digitális mozgásérzékelő
paradox_dg55

DG55 mozgásérzékelő

Digitális mozgásérzékelő

Kommunikátorok és bővítőkA riasztórendszer jelzései a kommunikátor segítségével érkeznek meg az ügyeletünkre, ahol megfelelően képzett munkatársaink kezelik és értékelik a beérkezett jelzéseket. A modern kommunikátorok segítségével a riasztórendszerek programozása távolról is megtörténhet, ezzel sokszor felesleges kiszállási és munkadíj költségektől kíméljük meg ügyfeleinket.
A bővítők segítségével a riasztóközpont több zónát, vagyis érzékelőt is tud fogadni, ezek lehetnek akár vezeték nélküliek is.
pcs250

PCS250G

A kommunikátor küldi a riasztórendszer jelzéseit a távfelügyeletre, illetve ügyfeleink SMS-ben a riasztórendszert kóddal ki- és bekapcsolhatják, illetve lekérdezhetik a rendszer állapotát.
rádiós bővítőmodul

Rádiós zónabővítő

A rádiós zónabővítő segítségével a központ rádiós mozgás- és nyitásérzékelőket kezelhet, illetve távirányítóval is használhatjuk a riasztót.
zx8sp

Vezetékes bővítő

Még több mozgás-, nyitás-, vagy üvegtörés érzékelőre van szükség? Összesen 32 darabig bővíthető a rendszer.
ip150

IP bővítő

Szeretné, ha okostelefonról is vezérelhető lenne a riasztó? Töltse le az AppStore-ból vagy a Google Play-ből az alkalmazást, és vezérelje a riasztóját bárhonnan. (Internetkapcsolat szükséges)