Rádiós riasztó
 

Rádiós riasztórendszerek

Ha nem szeretne kábelcsatornát látni, akkor válassza rádiós rendszereinket. A riasztóközponthoz az érzékelők 868 Mhz-es rádiós kapcsolaton keresztül csatlakoznak. A rádiós rendszerek telepítése gyorsabb, a munkadíj alacsonyabb, azonban az eszközök ára a vezetékesnél kicsit magasabb.

Paradox MG riasztórendszerekOlyan helyeken, ahol a vezetékelés nem megoldható, rádiós riasztórendszereket telepítünk. A rádiós rendszerek a védelem szempontjából teljesen egyenértékűek vezetékes társaikkal. Az érzékelők elemmel működnek. Elemcsere három évente szükséges. A teljesen szabványos és nagyon elterjedt AA és AAA elemek ára is kedvező. Az MG sorozat 5000-es és 5500-as típusa közötti fő különbség, hogy az 5000-es 4, az 5500-as akár 10 vezetékes zónát is fogadhat. Összesen 32 zóna, 32 felhasználó, 2 külön élesíthető terület 3 élesítési mód az oka, hogy az MG központok szinte bármilyen otthoni, vagy kisirodai környezet védelmét maximálisan elláthatják.
Minden központunk rendelkezik MABISZ tanúsítvánnyal, tehát a biztosítótársaságok is elismerik.

  Riasztórendszer felhasználói útmutató letöltése

  TM50 érintőképernyős kezelő útmutató letöltése

Bonyolult? Dehogy!


Az élet a riasztórendszerrel könnyen megszokható biztonságérzetet nyújthat mindenkinek, legyen idős, fiatal, férfi, nő, egyedülálló, vagy családos. Tudja biztonságban szeretteit és értékeit.

Amikor elhagyja otthonát, mindig élesítse a riasztórendszert. A kód megadása után pittyegő hangot hall, ez a kilépés késleltetés. Ezalatt kényelmesen elhagyhatja otthonát és éles a rendszer. Mikor hazaér, a kód megadásával egyszerűen kikapcsolhatja a riasztót. Betörés esetén a rendszer azonnal jelez, megszólal a sziréna, a riasztó értesíti a távfelügyeletet, vagy a tulajdonost.

Az új kód hozzáadása, megváltoztatása, vagy törlése könnyen végrehajtható.

Otthona riasztóját nemcsak akkor élesítheti, ha elhagyja a lakást, hanem akár éjszakára is. Így nyugodtan aludhat, a rendszer védi a területeket, és csak azok a részek hatástalanok, ahol alszanak, vagy amelyeket éjszaka is használhatnak.

Ha riasztás történt, egyszerűen ellenőrizheti a kezelőn, hogy hol és mikor történt riasztás. A sziréna ok nélkül nem szólal meg, ha egy élesített riasztórendszer mozgást észlel, a sziréna pontosan egy percig fog szólni.

A leghatásosabb, ha távfelügyeleti szolgáltatásunkat is igénybe veszi. Értesítős szolgáltatásunk havidíja jóval kedvezőbb, mintha feltöltőkártyás telefonos kommunikátort használna. Így nem kell figyelnie, hogy mindig fel legyen töltve a SIM kártya. Képzett munkatársaink figyelnek értékeire és készséggel állnak ügyfeleink rendelkezésére.

Központ és tartozékokA riasztóközpont a ház, vagy az iroda egy védett pontján kerül elhelyezésre. Fontos, hogy érzékelővel védett helyen legyen a doboz, és szükséges, hogy legyen a közelben áramforrás is. A fémdobozba kerül elhelyezésre a transzformátor, az akkumulátor, a tamperkapcsoló és az esetleges bővítmények.
Fémdoboz

Fémdoboz

280x290x75 mm-es belső mérettel rendelkező fém dobozba, a lakás egy védett pontján kerül elhelyezésre a riasztóközpont.
yuasa

Akkumulátor

Áramszünet esetén a kiváló minőségű YUASA akkumulátor gondoskodik róla, hogy működjön a riasztó és értékei biztonságban legyenek.
trafo

Transzformátor

A riasztórendszer működéséhez szükséges áramellátásról a transzformátor gondoskodik.
dt

Tamper

A központ doboz kinyitása csak szerelés és karbantartás esetén lehetséges. Más alkalommal a rendszer szirénája megszólal és jelzést kap a távfelügyelet.
Rádiós sziréna

Sziréna

Az SR130-as sziréna vezeték nélkül, rádiósan csatlakozik a központhoz. Elemmel működik, amelyeket 3 évig nem is kell cserélni.

KezelőkA kezelő segítségével élesthetjük, és hatástalaníthatjuk a riasztórendszert, ezért a kezelőt a bejárati ajtó mellé helyezzük, hogy mind távozáskor, mind érkezéskor könnyen megadhassák ügyfelein a kódjukat. A kezelőn lehet még kódokat kiadni, vagy törölni. A riasztórendszert technikus munkatársaink egy telepítői kóddal állítják be.

TávirányítókA távirányítóval a riasztó használata még kényelmesebb. Az egyirányú távirányító csak utasítást ad a központnak, a kétirányú távirányító azonban figyeli is a központ válaszát, és az eszközön lévő kis lámpán pedig láthatjuk, hogy sikerült-e élesíteni, vagy hatástalanítani. A piros gombbal zárunk, a piros led jelzi, hogy a rendszer élesített állapotban van. A zöld gombbal hatástalanítjuk a rendszert és a zöld led jelzi, hogy a riasztó kikapcsolt állapotban van.
A rádiós pánikgomb megnyomása esetén megszólalhat a sziréna, vagy néma jelzést kaphat a távfelügyelet, hogy elinduljon a segítség.
REM15

REM15

Egyirányú távirányító
REM1

REM101

Rádiós pánikkapcsoló. 50 méter hatótávolság a központtól. Fekete, vagy barna színben. Csuklópánttal is rendelhető.
REM25B

REM25

Kétirányú távirányító fekete színben.
REM25W

REM25

Kétirányú távirányító fehér színben.

ÉrzékelőkAz érzékelők a riasztórendszer szemei és fülei. A mozgásérzékelők gyakran csak a nevükben mozgásérzékelők, valójában a hőmérséklet változását, a hősebességet érzékelik.

Kommunikátorok és bővítőkA riasztórendszer jelzései a kommunikátor segítségével érkeznek meg az ügyeletünkre, ahol megfelelően képzett munkatársaink kezelik és értékelik a beérkezett jelzéseket. A modern kommunikátorok segítségével a riasztórendszerek programozása távolról is megtörténhet, ezzel sokszor felesleges kiszállási és munkadíj költségektől kíméljük meg ügyfeleinket.
A bővítők segítségével a riasztóközpont több zónát, vagyis érzékelőt is tud fogadni, ezek lehetnek akár vezeték nélküliek is.