Konferencia
 

A Biztonság közös ügyünk címmel rendeztünk konferenciát a
tatai Gottwald Hotelben 2017. november 22-én.


Az előadókról


Konferenciánk fővédnöke Bencsik János országgyűlési képviselő volt. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőrfőkapitányság részéről dr. Reinhoffer Csaba ezredes, rendőrségi tanácsos, Bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes előadásában bemutatta a megye bűnügyi helyzetét. 2016. évben a 100 ezer lakosra jutó bűncselekmények száma Komárom-Esztergom megyében volt a második legalacsonyabb.

Rigó Péter, a DERIK Hungária Kft. egyik cégtulajdonosa a gyors technológiai fejlődés miatt a vagyonvédelemben bekövetkező változásokról tartott előadást.

Dr. Christián László PhD rendőr ezredes, tanszékvezető egyetemi docens, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem RTK Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék vezetője a jövő magánbiztonségi vezetőképzését mutatta be.

Algoritmusok és vagyonvédelemA vagyonvédelemről nem rögtön az algoritmusok és az informatika jut az eszünkbe. Hogyan kapcsolódnak ezek a fogalmak? Egyszerűbben, mint gondolnánk.

Mindenki ismeri a TV távirányítón, vagy a különböző technikai eszközökön lévő ki- bekapcsolás jelet. Azt azonban kevesebben tudják, hogy mit is szimbolizál ez a jel. A 0-át és az 1-et, azaz azokat az értékeket, amelyeket az információ legkisebb egysége, az 1 bit felvehet. A vagyonvédelem folyamatai egyszerűen leírhatók pontosan ugyanígy: Igen - Nem. Szabad - Tilos. Beléphet - Nem léphet be. Riasztó bekapcsolva - Riasztó kikapcsolva. Az előadásban érintett támák: mesterséges intelligencia a biztonságtechnikában, deep learning a videórögzítésben, oktatási rendszerek a kompetenciafejlesztésben, beltéri helymeghatározás UWB hálózatokkal, digitális napló és feladatkezelő rendszerek, munkaerő intenzitást csökkentő innovatív megoldások, self-checking rendszerek.
Algoritmusok a vagyonvédelemben = sokkal hatékonyabb őrzés, kisebb létszámmal és kisebb költségekkel.

  Prezentáció letöltése

Képek

DSC_4215
DSC_4305
DSC_4341
DSC_4358
DSC_4451
DSC_4483
DSC_4506
DSC_4506