Karbantartás

handsome young electrician repairing intercom

A riasztó rendszerek időszakos karbantartása során a legtöbb felhasználó arra gondol, hogy a telepítő cég munkatársai már megint akkumulátort akarnak cserélni drága pénzért. Ez egy komoly vállalkozásnál nem igaz. Minden komoly szolgáltató érdeke, hogy ügyfele elégedett legyen. Ezt csak akkor képes biztosítani, ha kiépített terméke hibátlanul működik, de ez anyagi áldozatokkal is jár a végfelhasználó részéről.

A telepítő cégek egy korrekt karbantartás során nem csak az akkumulátorokat, esetleg rádiós érzékelőket tartalmazó rendszerek esetén az elemeket cserélik ki, hanem magát a rendszert is szoftveresen vizsgálják, frissítik a legújabb szoftver verziókra.

Azonban a karbantartás nem csak abból áll, hogy a felhasználó a telepítőjétől megrendel egy szolgáltatást, hanem magának is tennie kell azért, hogy minden eleme a riasztójának jól működjön. A riasztó rendszerek szeme a legtöbb esetben a mozgásérzékelő. A tulajdonosnak kell gondoskodnia arról, hogy a pókhálókat időnként eltávolítsa az érzékelők elől. A tulajdonos feladata továbbá, hogy időszakosan tesztelje is a rendszerét, mert a hibák csak éles helyzetben jönnek ki. Ezért tesztelik a telepítők is egy karbantartás során.

 

További hírek Riasztórendszerek